Cum sa desenam o natura statica? (2)

Vom continua lectia noastra de desen cu partea a 2a : Finisajele

Atunci cand pictati metale, feriti-va sa puneti inchisurile puternice de la inceput. Desi tentatia este foarte mare incercati sa nu aveti negru pe panza in acest stadiu, decat daca este absolut necesar.

Observati ca fiecarei culori ii corespunde o anumita intensitate valorica. Desi lucrarea noastra e aproape monocroma (putine culori),  avem valori multe.

Corectati desenul daca este necesar, intrati in detalii. Construiti faldurile draperiei, incepeti sa diferentiati textura metalelor (felul cum primeste lumina, daca e mat sau lucios, daca ia sau nu reflexii de la celelalte obiecte).

E momentul sa finisati draperia.Un rosu vermillon va exalta lucrarea si-i va indeparta aerul tern.Toate obiectele metalice vor prelua rosul in mici reflexe ici colo. Modelati lumina si umbra pe obiecte, mariti contrastele.

Asteptati cel putin o luna (sunt artisti care va vor recomanda 4-6 luni, dar daca ati folosit sicativ cred ca este suficient o luna) inainte de a vernisa pentru ca uleiul sa se usuce in profunzime.

Pentru realizarea acestei lectii multumim Galeriei de arta Vali Irina Ciobanu.

3 Replies to “Cum sa desenam o natura statica? (2)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *